Parçalı az bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

Susurluk Şeker Fabrikası açılıyor

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması konusunda mutlu sona yaklaşıldığını söyledi.
Tarım - Ocak 25, 2017 6:15 am A A

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması konusunda mutlu sona yaklaşıldığını söyledi.

Konuyla ilgili Bursa’nın en çok pancar eken ilçelerinden Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl ve Susurluk’un belediye başkanları ve Karacabey’de düzenlenen toplantıyla yaptıklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Karacabey’deki toplantının ardından bu kez Susurluk’ta bütün siyasi partilerin belediye başkanları ve ilçe başkanlarının ve Bursa ile Balıkesir ilçelerinin ziraat odaları başkanlarının iştirakiyle daha geniş bir toplantı yaparak Ankara’ya gitme kararı aldık. Kararın ardından Ankara’ya giderek, Türkiye Şeker Kurulu’nda görüşlerimizi bildirdik” dedi.

Erhan Erdem, toplantıda Susurluk Şeker Fabrikası’nın, bölgenin denge unsuru olduğunu söylediğini belirterek, “Bu fabrikanın çalışması sadece çiftçiler için değil, küçük ve büyükbaş hayvancılık yapanlar içinde önemli olacaktır. Onlar da bu fabrikadan yararlanacaklardır. Fabrikada çalışan işçiler kadar, nakliyecilik yapan bölge insanımıza da ekmek kapısı olacak” şeklinde konuştu.

Fabrikaya ekip gönderildi
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Ankara’daki toplantının ardından Türkiye Şeker Kurulu Genel Müdürlüğü tarafından Susurluk şeker Fabrikası’na bir ekip gönderilerek incelemelerde bulunulduğunu ifade ederek, “Genel müdürlük, fabrikaya ekip göndererek kota hakkında çalışmalarda bulundu. Bölge şefliklerinden kota aldı. Karacabey’den de 100 bin ton talep edildi. Fabrika açılınca net olarak kotalar belli olacaktır. Ama şunu belirtmeliyim ki, bu fabrika bölgemiz adına tam bir denge unsuru. Ekolojik denge bakımından da önemli bir işletme. 1 dönüm pancar, 3 dönüm ormanın verdiği oksijeni üretiyor. İnsanlarımız şuan mısırdan üretilen şekerimsi bir şeyi tüketiyor. İnsanlarımızın pancardan üretilen şekeri tüketmeleri gerekir. Çiftçiye ve insana önem veren bir ülke, pancar üretimini şaha kaldırmalıdır. Kaldı ki pancarın her şeyi faydalı ve hiçbir kısmı çöp olmuyor. Ama çiftçiler ama hayvancılar pancarın her şeyinden yararlanabiliyor. Eğer fabrika açılırsa ülke tarımı eski güzel yıllarına geri döner. Bu arada fabrika açılınca, 14 polar altında gelen pancarlar devlet tarafından sübvanse edilerek çiftçiye 14 polar olarak parası ödenmelidir. Fabrikayı kapamayı bırakın, torku zihniyetine geçilmelidir. Pancardan sadece şeker değil, şekerden değişik mamuller üretilmelidir. Bu fabrika, ülkeye çok daha faydalı hale getirilmelidir” dedi.

Tarım - 6:15 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.