Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

ORTADOĞU TARIM GAZETECİLERİ FORUMU SONUÇ BİLDİRGESİ

GTHB Personel - Mayıs 7, 2018 6:13 pm A A

Tarım ve gıda gazeteciliğinin önemi her geçen gün artıyor. Bu çerçevede sektöre ilişkin uluslararası gelişmeler ve işbirliği çalışmaları da ayrı bir değer kazanıyor. Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) olarak 2-4 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da Grand Cevahir Hotelde 6. Gıda Güvenliği Kongresi ile aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz “Ortadoğu Tarım Gazetecileri Forumu” bu bağlamda bir ilki oluşturdu. Gerek yönetim kurulumuz gerekse dernek üyelerimizin yoğun çabalarıyla bir yandan Ortadoğu ülkelerinden gelen çok sayıda tarım gazetecisi dostumuzu en iyi şekilde ağırlamaya, diğer yandan da ülkemizi en etkin biçimde tanıtmaya çalıştık.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri ve Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) işbirliği ile düzenlediğimiz Forum’da tarım ve gıda gazeteciliğini uluslararası ölçekte tartışmaya açtık. Ortadoğu ülkelerinde bu alanda yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde durduk. Eksik ve yanlış bilgilenmenin yol açtığı bilgi kirliliği konusunda çözüm önerilerini ele aldık.

FORUM SONUÇLARI

Esas itibarıyla Forum sonuçlarının üç ayrı yönüyle değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Birincisi tarım gazeteciliğinin en önemli işlevinin “Bilgi Seferberliği” (Knowledge Mobilisation) yaratmak, başka ifadeyle çiftçi ile diğer tüm sektörel paydaş ve bileşenler arasında doğru ve etkin haberleşmenin sağlanması açısından köprü rolü oynamak. İkincisi tarım gazeteciliğinin (Agricultural Journalism) yakın gelecekte işlev ve öneminin giderek artmasıyla birlikte bu alanda faaliyet gösteren herkesin bilgi ve fikir düzeyini geliştirmesini desteklemek. Üçüncüsü ise Türkiye’de “Tarım ve Gıda Gazeteciliği Sertifika Programı” oluşturabilmek için girişimlerde bulunmak.

Bu arada son maddenin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin değerli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Barbaros Özer tarafından önerildiğinin altını çizmek isteriz. Söz konusu Sertifika Programı fikrinin uluslararası etkinliğimize büyük güç veren IFAJ Başkanı Owen Roberts ve Yönetim Kurulu Üyesi Hugh Maynard’ın da yakın ilgisiyle karşılanmış olması çok sevindirici olmuştur. TAGYAD, önümüzdeki dönemde yurt içi çalışmalar ile birlikte yeni yurt dışı projelere ağırlık vermeye devam edecektir.

GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ

Forum programının dışında konuklarımız 6. Gıda Güvenliği Kongresinin oturumlarına da katılma imkanı buldu. Konuklarımızca toplantıların içerik ve konuşmacı bakımından çok üst düzeyde olduğunun vurgulanması bizleri ayrıca gururlandırdı. Dolayısıyla Gıda Güvenliği Derneğini ve bu dünya çapında organizasyonu büyük bir başarıyla gerçekleştiren dostlarımızı yürekten kutluyoruz.

Saygılarımızla..

İsmail Uğural

Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derrneği

(TAGYAD) Yönetim Kurulu Başkanı

GTHB Personel - 6:13 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.