Marmarabirlik’ten 30 milyon dolar ihracat hedefi.
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bu yıl, son 5 senenin ortalamasının yüzde 50 fazlasına karşılık gelen 6 bin ton ürün ihraç etmeyi ve 30 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Marmarabirlik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, “Avrupa Bayiler Toplantısı”nı Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştiren birlik, satışlarını artırmak için Avrupalıların damak tadına uygun ürünlerle etnik pazarlar dışındaki ulusal market raflarında yer almak üzere yeni stratejiler belirledi.
Asa, toplantıda yaptığı konuşmada, son 5 yılda ortalama 4 bin ton seviyesinde gerçekleşen ihracat rakamlarının 2015 sonu itibarıyla 6 bin tonun üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.
Bugün itibarıyla iş yılı bazında 3 bin 700 ton ürünü yurtdışına gönderdiklerini aktaran Asa, şöyle devam etti:
“2015 yılı sonunda 6 bin tonun üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu rakam son 5 yılın ortalamasına göre yüzde 50 artış demek. Döviz bazında ihracat hedefimiz ise 30 milyon dolar. Marmarabirlik markası Avrupa’da her geçen gün daha da güçleniyor ve pazar payımız artmaya devam ediyor. Yapılacak yatırımlarla farklı damak tatlarına uygun ürün çeşitliliğini artırmak ve ihracatı daha da geliştirmek, yeni ürün çeşitleriyle Avrupa ülkelerindeki bilinirliğimizi artırmak, ulusal zincir mağazaların raflarında daha fazla yer almak ve dolayısıyla pazarda her geçen gün daha da büyümek, Marmarabirlik’in uzun vadeli ihracat hedefleri arasında yer almaktadır.”
– “Yurtiçi satışlar ve ihracatta olumsuzluk yaşamıyoruz”
Asa, sofralık zeytin sektöründe ihracatın gerilediğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Marmarabirlik’in gerek yurtiçi satışlar gerekse ihracatta olumsuzluk yaşamadığını bildiren Asa, şunları kaydetti:
“Her geçen gün artan ürün kalitesi ve tüketicinin doğal ürün tercihi söz konusu olduğunda Marmarabirlik’in öne çıktığını görmekteyiz. Özellikle 2012 yılında Marmarabirlik’in Avrupa yapılanması kapsamında tekli bayilik sisteminden çoklu bayilik sistemine geçilmiş, bu kapsamda daha yaygın bir dağıtım ağı ile tüketiciye ulaşılmaya başlanmıştır. Bugün gelinen noktada Avrupa’da tüketimin ve dolayısıyla Marmarabirlik satışlarının artırılması için piyasa dinamiklerini dikkate alarak, Avrupa’daki bayilerimizin rekabetini artırmak amacıyla reklam ve kampanya gibi uygulamalarla desteklemeyi hedefliyoruz.”
AA
-
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı
-
Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği yayımlandı
-
TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı
-
KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayımlandı
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu