MENÜ
Parçalı az bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

FRANSA TARIM BAKANLIĞI, ORDU VALİSİ VE HEYETİNİ AĞIRLADI

Ordu Valiliği ve Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği iş birliği ile başlatılan Kırsal ve Ekonomik Kalkınma Projesi kapsamında Fransa Tarım Bakanlığı resmi davetlisi olarak Fransa`daki temaslarını tamamladı.
Tarım - Ekim 24, 2016 7:31 am A A

Ordu Valisi Balkanlıoğlu resmi davetli olarak geldiği Fransa’da Paris, Toulouse, Agen şehirlerinde tarım ve tarıma yönelik eğitim faaliyetlerini inceledi. Fransa Tarım Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Philippe Vınçon da katıldığı değerlendirme toplantısı ile son buldu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Ordu Tarim İl Müdürü Kemal Yılmaz, Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) Başkanı Doç.Dr. Selin Şenocak, Fransa Tarım Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Philippe Vınçon ve her iki ülke heyetleri katıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Fransa resmi temaslarını değerlendirdi.

Ordu’nun tarım memleketi ve dünyada fındığın başkenti denilebileceği fındık üretiminde tabiat şartlarına bağlı olarak bazen don vurduğunu ve ekonominin sadece fındığa bağımlı olmasının bir handikap oluşturduğunu, ürün çeşitlemesi için çabaladıklarını Fındığa alternatif çalışmalar desteklediğini elde olanlarında yeterince değerlendirilip pazarlanamadığın dile getirdi. Bu konuda Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KARAD) Fransız Tarım Bakanlığı ve elçilik ile işbirliği halinde ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Vali Balkanlıoğlu Ömründe belki hiç uçağa binmemiş bırakın yurtdışına gitmeyi ancak çiftçiliğe hevesli, bir şeyler üreten hanımlara girişimciliği ön planda olan 10 kadar hanımla beraber Fransız Tarım Bakanlığı ile işbirliği halinde eğitim verildi. Burada özgün tarımsal çalışma örneklerini, örgütlenme modellerini, pazarlamalarını gördük. Tarımsal üretimin üretim ayağı, ürünlerin katma değer katılarak pazarlanma ayağı ve birbirlerine menfaatleri zıt gibi. Üretenler daha pahalıya satmak istiyor. İşleyip satanlar da çok daha ucuza almak istiyor. Bazen birbirlerinin farkında olmadan kuyularını kazıyorlar, bindikleri dalı kesiyorlar. Bizdeki uygulama bu yönde. Güzel bir kalkınma modeli oluşturmuşlar. Bulundukları bölgelerde hangi ürün ön planda ise buna duyulan insan gücü ve teknik insanı da yetiştirmek sureti ile güzel bir kalkınma modeli oluşturmuşlar. Bununla hem bölge çiftçilerini, ürünlerini dünyaya karşı koruyorlar, daha fazla kazanıyorlar dedi.

Çiftçi kadınlar Fransa’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve burada öğrendiklerini Ordu’da uygulayacaklarını söylediler.

Tarım - 7:31 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.