MENÜ
Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

Süt üreticilerinden Pakdemirli’ye açık destek: Bakanımız yıpratılmaya çalışılıyor!

GTHB Personel - Temmuz 9, 2019 8:51 am A A

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, son günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin spekülasyon içerikli ve yanlış haberlerle yıpratıldığını ileri sürdü. TSÜMB Başkanı Tevfik Keskin, Bakan Pakdemirli’nin dinamik akılcı kişiliği ile ülkemiz tarım ve hayvancılığına umut ışığı olduğunu iddia etti.

BAKANIN İNSAFSIZCA ELEŞTİRİLMESİNE DUYARSIZ KALAMADIK!

Başkan Keskin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığı Bürokratlarının insafsızca eleştiriye maruz kalmalarına, tarım ve hayvancılığın sivil toplum örgütü olarak duyarsız kalamadık” dedi.

Keskin, ithalat konularına değinerek yapılan ithalatların sadece Tarım ve Orman Bakanlığının uhdesinde olmadığını ve tek bir kuruma yüklenilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

TSÜMB Başkanı Keskin şunları kaydetti.

PAKDEMİRLİ İTHALATTAN TEK BAŞINA SORUMLU DEĞİL

“Ağır eleştiriler yapmadan önce ülkemizde ithalat kalemlerinde Ticaret Bakanlığı, Hazine Maliye Bakanlığı ve diğer bakanlıkların ithalat ve kotalarda etkili olduklarını ve ayrıca konseylerde belirlenen ürün fiyatlarında da görüşlerinin alınmadan gerçekleşmediğinin altını çizmek isteriz. Tek başına Tarım ve Orman Bakanlığının yetkisindeymiş gibi lanse edilmesini ve sorumluluğun tek bir kuruma yüklenmesini doğru bulmuyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığının bu tür yıpratmalarla tarım ve hayvancılık sektörüne daha çok zarar vermektedir.

Bizler Türkiye’nin süt üreticileri olarak zor süreçlerden geçtik gerek fiyatlar, gerek zorluklarla mücadele ettik ve hala ediyoruz. Bu zorlukları yaşarken dönemin Bakanları ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’den ne zaman görüşme talebi istesek olumlu karşılık aldık ve sorunlarımıza çözüm bulduk.

PAKDEMİRLİ SÜT ÜRETİCİSİNE HER ZAMAN DESTEK OLDU

Özellikle sayın Pakdemirli, dinamik ve akılcı kişiliği ile ülkemiz tarım ve hayvancılığına umut ışığı olmuştur. Bakanlığımızın da kaynak ve bütçesi dahilinde her zaman üretene destek olan Bakanımız ne zaman başımız sıkışsa taleplerimize imkanlar çerçevesinde karşılık vermiştir.

TÜRKİYE TARIMDA DÜNYAYA ÖRNEK OLAN BİR GELİŞME SERGİLİYOR!

Ülkemiz Dünyada tarım alanında 7’nci sırada, Avrupa’da ise 1’inci sıradadır. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz bitkisel ve hayvansal üretimde FAO ve Birleşmiş Milletlerin takdirle izlediği, dünyaya örnek olan bir gelişme sergilemektedir. Tarımsal sorunlarımıza rağmen iklim kuraklığı, parçalı arazi yapısı, coğrafi yapımızdan kaynaklı olumsuzluklar karşısında, ülkemiz tarım ve hayvancılığı yükselen bir ivme kazanmıştır.

Daha iyi seviyelere geleceğimiz ve planlı bir şekilde üretim yapmak için Tarım ve Orman Bakanımız dinamik ve yenilikçi tarım modelleri için tüm ekibiyle çalışmalarını sürdürmekte ve zaman zaman yaptığımız görüşmelerde de istişarelerde bulunmaktayız. Hepimiz bir bütünüz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ülkemiz adına mutlu gelişmeler olacaktır. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirdiği takdirde üstesinden gelinmeyecek bir şey olmadığını da vurgulamak isteriz.

BAKANI YIPRATMAK YERİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRELİM

Özellikle dış güçlere karşı kendi ülkemize bu gerçek dışı eleştirileri yapmak, kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir. Toplumda kötü algı ve tepki yaratmak yerine tarım ve hayvancılık alanında çözüm önerileri ve politikalarımızı geliştirme konusunda vakit harcamanın daha yerinde ve doğru bir davranış olacağı kanaatindeyiz.

TÜRKİYE TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİ!

Kaldı ki Bakanlığımızın yaptığı istatistik açıklamasında Türkiye tarımda 52 milyarlık hasılayla Avrupa birincisi ve 25 bin proje ve 9 milyar liralık hibe ödemesiyle 200 bin kişiye istihdam sağlanmıştır. Tarımsal gayri safi yurtiçi hasıla da 2002-2017 döneminde 37 milyar liradan 213 milyar liraya yükselmiştir”

GTHB Personel - 8:51 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.