MENÜ
Hafif yağmur
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

MİLLİ TARIM PROJESİ, ÇİFTÇİYE CAN SUYU OLACAK

İçel Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, hükümet tarafından hazırlanan ve 2017 yılında hayata geçirilecek olan Milli Tarım Projesinin çiftçiye ve üreticiye can suyu olacağını belirterek, `Bu proje ile artık üretici neyi, ne zaman, nasıl ekeceğini ve ne imkanı elde edeceğini de bilen bir noktaya gelmiş olacak dedi.
Tarım - Ekim 3, 2016 6:18 pm A A

Hükümetin tarım politikasında çığır açacak bir projeye daha imzasını attığını ifade eden Akdoğan, “Hükümet tarafından 2017’de Milli Tarım Projesinin hayata geçirileceğini duyurdu. Çiftçiye ve üreticiye can suyu olacak olan proje ile ilgili bilgiler veren Akdoğan, “Proje ile sulama makine ve ekipmanları için hibe desteği getirildi.

Buna göre, usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, tebliğ ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasının sağlanması, üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerinin düşürülerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek için sulama makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesi amaçlanıyor” ifadelerini kullandı.

Kabul edilen başvurular ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra mal alımlarının en fazla 60 gün içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Akdoğan, “Süresi içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemlerinin bitirilmesi ve il proje yürütme birimince tespiti en geç 25 gün içerisinde bitirilecek. Gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aşağıdaki gruplar için programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilecek. Proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını ve toplam tutara ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlu olacak. Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Her türlü borç ödemeleri, faizler, başka bir kaynaktan finanse edilen harcama ve giderler, kur farkı giderleri, makine ve ekipman kira bedelleri, nakliye giderleri, bankacılık giderleri, denetim giderleri, KDV ve ÖTV’de dahil iade alınan veya alınacak tüm vergiler, ikinci el ve kullanılmış mal alım giderleri, eğitim giderleri, üretim tarihi 2011 yılından önceki makine ve ekipmanlar alım giderleri için hibe desteği verilmeyecek” şeklinde konuştu.

Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan mal alım başvurularının, tebliğin yayımı tarihinden başlayarak 30 gün içerisinde il müdürlüklerine teslim edileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Akdoğan, “Başvuruların hibe tutarı, illere tahsis edilen bütçenin altında kalması durumunda bu süre il müdürlüklerince 20 günü geçmeyecek şekilde bir defaya mahsus uzatılabilecek. Hibe ödemesi, yatırımcı gerçek kişi ise TC kimlik numarası, tüzel kişi ise vergi numarasına açılan Ziraat Bankası’ndaki hesabına yapılacak. Başvuru sahibi, hibe sözleşmesi kapsamında sağlanmış sulama makine ekipmanlarının mülkiyetini ve amacını yatırımın bitiminden iki yıl sonrasına kadar değiştiremeyecek” dedi.

Tarım - 6:18 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.