Kırsalda kadın kalkınmazsa Türkiye kalkınmaz
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırsalda kalkınma olmadığı takdirde ne şehirlerde ne Türkiye’de kalkınma olabileceğine işaret etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “gözümüz” diye nitelendirdiği mevsimlik tarım işçilerinin insanca yaşayabilecekleri, eğitim, sağlık hizmeti alabilecekleri bir projeyi bu ay içinde Polatlı’da hayata geçireceklerini duyurdu.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı.
Katırcıoğlu, hukuk devletinin olmazsa olmazı, yargı erkinin temel taşı, en büyük güvencesi olan savunmanın en önemli unsuru avukatların, Avukatlar Günü’nü kutladı.
Afrin’deki askerleri minnetle andığını ifade eden Katırcıoğlu, ordunun başarılı olması için dualarını eksik etmediklerini, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.
Komisyonda daha sonra Fakıbaba, kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ve kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesine yönelik sunum yaptı.
Fakıbaba, bakanlığın misyonunun, sürdürülebilir tarımsal üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi, kırsal kalkınmayı, rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla yenilikçi politikalar belirlemek, uygulamak, izlemek ve değerlendirmek olduğunu belirtti.
Ahmet Eşref Fakıbaba, temel görevlerini, bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesine, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik araştırmalar yapılması, gıda üretimi, güvenliği, güvenirliğinin sağlanması, kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması, verimli kullanımının sağlanması şeklinde sıraladı.
Ayrıca çiftçinin örgütlenmesini, bilinçlendirilmesini, tarımsal desteklemelerin etkin şekilde yönetilmesini, tarımsal piyasaların düzenlenmesini sağladıklarını vurgulayan Fakıbaba, gıda, tarım ve hayvancılığa yönelik genel politikaları belirlediklerini, uygulamasını izlediklerini ve denetlediklerini söyledi.
Fakıbaba, bakanlığın merkez biriminde 2 bin 466 erkek, bin 338 kadın; taşrada 43 bin 728 erkek, 14 bin 783 kadının çalıştığını; merkez yönetici kadrolarında 196 erkek, 17 kadın, taşrada 858 erkek, 39 kadın yöneticinin görev aldığını bildirdi.
Bu rakamların kendisini üzdüğünü dile getiren Fakıbaba, bu sayının mutlaka daha dengeli olması gerektiğini kaydetti. Fakıbaba, bakanlığına bağlı kurumlarla birlikte 77 bin personelin çalıştığını, bunun yüzde 24’ünün kadın olduğunu, Türkiye ortalaması olan yüzde 27’nin altında yer aldığını aktardı.
Kırsal alanda kadını güçlendirmeye yönelik stratejileri hakkında bilgi veren Fakıbaba, kırsalda kalkınma olmadığı takdirde ne şehirlerde ne Türkiye’de kalkınma olabileceğine işaret etti.
-
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı
-
Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği yayımlandı
-
TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı
-
KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayımlandı
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu