Toprak Altında Yetişen Trüf Mantarının Kilosu Bin Avro.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde kurulan uygulama bahçesinde üretimine başlanan, toprağın altında yetişmesi nedeniyle sadece özel eğitimli köpeklerce bulunabildiği için “Gizemli mantar” diye anılan trüf mantarının ilk hasadı 2018 yılında yapılacak. Siyah Elmas olarak bilinen trüf mantarının Türkiye’deki ilk hasadı 2018 yılında başlayacak. Özel eğitimli köpeklerce bulunabildiği için “Gizemli mantar” diye anılan trüf mantarının kilogramı bin avro’dan satılıyor. […]
GTHB Personel - Mayıs 7, 2015 12:08 pm

Muğla’nın Yatağan ilçesinde kurulan uygulama bahçesinde üretimine başlanan, toprağın altında yetişmesi nedeniyle sadece özel eğitimli köpeklerce bulunabildiği için “Gizemli mantar” diye anılan trüf mantarının ilk hasadı 2018 yılında yapılacak.

Siyah Elmas olarak bilinen trüf mantarının Türkiye’deki ilk hasadı 2018 yılında başlayacak. Özel eğitimli köpeklerce bulunabildiği için “Gizemli mantar” diye anılan trüf mantarının kilogramı bin avro’dan satılıyor.

Fransa’nın Cahors şehrindeki Tarım ve Bağcılık Meslek Yüksekokulunda görevli trüf mantarı uzmanı Pierre Sourzat, Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı Trüf Mantarını Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında kurulan uygulama alanında incelemede bulundu.

İlginç kokusu ve aromasıyla trüf mantarının gastronomik açıdan önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sourzat, Türkiye’nin trüf üretimine uygun bir ülke olduğunu bildirdi. Türkiye’de, yazlık trüf olarak bilinen tuber aestivumun, doğal olarak yetiştiğine değinen Sourzat, “Bu da iyi bir çalışmayla sürdürülebilir hale getirebilir” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Trüf Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Türkoğlu, Yatağan’ın yanı sıra Denizli’de de trüf uygulama bahçesi bulunduğunu bildirdi.

AA