Bakanlığımızın, yurt genelindeki doğal göl ve göletlerde amatör ve sportif su ürünleri avcılığının geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü balıklandırma çalışmaları kapsamında İlimizde bulunan bazı göletlerde İl Müdürlüğümüzce balıklandırma çalışması yapıldı.
Bakanlığımız tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında ilimizde yaptığımız çalışmalarla, Keles, Yenişehir, İnegöl, Nilüfer, Mudanya ve Mustafakemalpaşa İlçelerindeki 13 gölete, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen toplam 110 000 adet sazan yavrusu bırakılmıştır.
Sulama amaçlı yapılan göletler balıklandırılarak, atıl durumda olan su kaynakları balıkçılık
üretimine kazandırılmış, Ülkemizde eksikliği hissedilen amatör ve sportif su ürünleri avcılık alanlarının İlimizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır.
Balıklandırma çalışmaları ile sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için de alt yapı oluşturulmasına katkı sağlanmakta aynı zamanda rezervuarın popülâsyonunda da olumlu yönde gelişme sağlamaktadır.
Vatandaşlarımıza ve köylümüze düşen görev, doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat verilerek doğal üreme döngüsünü sağlamaktır.