Boyabat’ta göller balıklandırıldı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce 2 göle 60 bin adet sazan yavrusu bırakıldı. Tarım Bakanlığı’nın Tarımsal Üretim ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 2015 yılı balıklandırma programı kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden getirilen 60 bin adet yavru sazanın 15 bini Bektaş Gölü’ne, 15 bini de Boyalı Gölü’ne atıldı. Sinop Gıda Tarım ve […]
GTHB Personel - Temmuz 2, 2015 10:23 am

Sinop’un Boyabat ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce 2 göle 60 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım Bakanlığı’nın Tarımsal Üretim ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 2015 yılı balıklandırma programı kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden getirilen 60 bin adet yavru sazanın 15 bini Bektaş Gölü’ne, 15 bini de Boyalı Gölü’ne atıldı. Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilen yavru sazanlar, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Boyabat Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi’nin katılımıyla göllere bırakıldı.

Doğal stokun desteklenmesi ve balık popilasyonunun artırılması amacıyla göllerin balıklandırıldığını ifade eden Boyabat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Refik Kayadibi, göllere bırakılan yavru balıkların yaklaşık 2 yıl sonra avlanabilecek duruma geleceğini söyledi. 2 yıl önce mevcut göllerle birlikte 4 gölün daha balıklandırıldığına da dikkat çeken Kayadibi, imkanlar dahilinde balıklandırma çalışmalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Göllere bırakılan yavru balıkların korunması ve balık popilasyonu ile ekolojik dengenin sağlanması için vatandaşların duyarlı olmalarını isteyen Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise özellikle avlanma mevsimlerine riayet edilmesini istedi. Jandarma ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile köy muhtarlarının yapılan bu işlere sahip çıkmalarını isteyen Güney, şunları kaydetti: “Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması için balıkçılara, köylülere ve vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Göllere bırakılan yavru balıkların korunması ve en az bir defa üreme fırsatının tanınması gerekiyor. Yoksa bu balıklar artmaz, aksine proje eksik kalmış olur. Bunun için özellikle avlanma dönemlerine ve yasaklara uyulması şart.”

 cihan