ÇKS Nedir? Nasıl Kayıt yapılır?

Çiftçi Kayıt Sistemi yani ÇKS Nedir? ÇKS için hangi belgeler gereklidir? Kayıt nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların cevabı…
Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. Sistem çiftçilerin buraya istenen belgeleri beyan ettikten sonra sisteme kayıt olması ile çalışmaktadır. Burada ana amaç yetiştirilen ve üretilen tarımsal ürünlerin tüm ülke çapında takip edilerek tarım politikasının oluşturulmasına yardımcı olmaktır.
Sistemin özendirilmesi açısından devlet kendisi ile alakalı her türlü tarımsal faaliyetin izninde çiftçilerin bu sisteme kayıt olmasını istemektedir . TMO hububat alımlarında, “hal”lere ürün getirirken, bankalardan çekilecek devlet destekli tarımsal kredilerin kullandırılmasında gibi birçok işlemde çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemine kaydı istenmektedir
Yazarımız Ziraat Mühendisi Hasan Parça, Çiftçi Kayıt Sistemini yazdı. Çiftçi Kayıt Sistemi yani ÇKS Nedir? ÇKS için hangi belgeler gereklidir? Kayıt nasıl yapılır? sorularını cevaplayan yazarımızın yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız: http://www.ulusaltarim.com/2702/cKS-Nedir?-Nasil-Kayit-yapilir?
-
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı
-
Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği yayımlandı
-
TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı
-
KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayımlandı
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu