Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

50 girişimci kadına sertifika

Desteklemeler - Temmuz 5, 2018 12:37 pm A A

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile Marmara Bölgesi illerinden İstanbul, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni, Welborn Luxury Otel’de yapıldı.

Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirilen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Sürur Kır,  Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başisekele Kaymakamı Atila Kantay, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Kocaeli il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Özel, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Vekili Mustafa Demirbaş İŞKUR İl Müdürü Yardımcısı Engin Gülmez, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, KOSGEB Müdürü İbrahim Ustaömer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuriye Dezcan ile kadın girişimciler katılım gösterdi.

 

KADIN OLMADAN KIRSAL KALKINMA OLMAZ

Törende kürsüye çıkan Kocaeli’den yarışmaya katılan girişimci Hatice karakayalı, “Projeden çok fazla yararlandığımızı ve kendimizi çok hafife aldığımızı düşünüyorum bu eğitime çok ihtiyacımız varmış. Herkesin emeklerine sağlık” dedi.

2 MİLYONDAN FAZLA EĞİTİM VERİLMİŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Sürur Kır, “Tarımda iş gücü büyük oranda kadınların üzerindedir. Erkeklerden daha fazla katıldıkları göz önüne alındıklarında eğitim kaçınılmazdır. Çeşitli proje ve programlarla onlara destek sağlanmaktadır. 2003 yılından bu yana 197 Bin faaliyette 2 Milyondan fazla kadına eğitim verilmiştir. Kadınların aldığı eğitimler, kadın çiftçilerimizi hayatlarında bir farkındalık kazandırılması ve tarımda başarılı kadınlara ödüller verilmesi ile projeler başlatılmıştır. Kırsalda kadınların da iyi birer girişimci oldukları ortaya konmuştur. 2019 yılı itibariyle 81 ilde programın tamamlanması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

KIRSALDA KADIN GİRİŞİMİ ARTTIRALACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 2015 yılında ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi’ kapsamında yürütülen ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ programı ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amaçlanıyor.

 

346 KADINA EĞİTİM

2018 yılında yedi bölgede 29 ilde gerçekleştirilen projede Marmara Bölgesi’nin koordinatör ili Kocaeli olarak belirlendi. İstanbul, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kocaeli’de eğitim alarak başarılı olan 10 kadın çiftçi projeleri ile programa katılırken bu illerde İŞKUR – KOSGEB işbirliği ile sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmedi. Söz konusu eğitimlerden Kocaeli’de 93 kadın çiftçi, Çanakkale’de 123 kadın çiftçi, Bilecik’te 68 kadın çiftçi, Edirne’de 39 kadın çiftçi ve İstanbul’da 23 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırladı.

 

PROJELER SERGİLENECEK

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projeler, geniş katılımlı gerçekleştirilecek olan proje pazarında sergilenecek. Projelerin özel sektörler, STK’lar, KOSGEB ve kalkınma ajansları gibi kurumlar tarafından desteklenmesi de amaçlanıyor. Projeler, her ilde bağımsız beş kişilik Jüri tarafından projenin özgünlüğü, ekonomik getirisi, bölge istihdamına katkısı, proje tasarımı, sürdürülebilirliği, bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirildi. Türkiye finalinde yarışmak üzere dereceye giren projeler Bakanlığa gönderilecek.

 

346 proje arasından dereceye girenler:

Kocaeli: Birinci Aynur Ormancı, ikinci Ayşe Çar, üçüncü Hatice Karakayalı.

Edirne: Birinci Necla Güdücü, ikinci dilara Akduman, üçüncü Elif Çetinkaya.

Bilecik: Birinci Kübra Uygun, ikinci Hatice Merve Gezen, üçüncü Dilek Avcılar.

Çanakkale: Birinci Burcu Duran, Mülkiye Demir, üçüncü Sevim Işık.

İstanbul: Birinci Nesrin Duran, ikinci Simge Gezer, üçüncü Emine Kılıç.

Kaynak: Girişimci kadınlar ödüllendirildi

Desteklemeler - 12:37 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.