Parçalı az bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

Yeni ve yerli mısırlar geliyor

Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde “Yeni ve Yerli Mısır Çeşitleri Yayım Projesi’nin “Tarla Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.
Tarım - Eylül 9, 2017 8:30 am A A

Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde “Yeni ve Yerli Mısır Çeşitleri Yayım Projesi’nin “Tarla Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.0

Nilüfer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen “Yeni ve Yerli Mısır Çeşitleri Yayım Projesi’nin “Tarla Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.
Proje kapsamında Çatalağıl Mahallesinde Ertan Ateş’e ait arazide yerli ve yeni tescil edilmiş mısır çeşitlerinden 5 çeşit üzerinden kurulan demonstrasyon tarlası gezildi.

Etkinliğe Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, Nilüfer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yasemin YİĞİT Bozkurt, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, teknik personel, Çatalağıl Mahallesi Muhtarı Celalettin Boran, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, “Son 7-8 yılda ülkemiz mısır, mısır ürünleri ve mısır tohumculuğuna yaklaşık 2 milyar dolar döviz ödemek zorunda kalmıştır. Son yıllara kadar özel sektör firmaları ile rekabet edebilecek düzeyde stabil, verimli ve kaliteli çeşitlerimiz bulunmamaktaydı. Fakat son yıllardaki çalışmalar sayesinde rekabet gücü yüksek, hatta rakiplerinden daha iyi hibrit mısır çeşitleri Mısır Araştırma Enstitümüz tarafından geliştirilmiştir. Bu doğrultuda, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Nilüfer ilçemizde 5 çeşit üzerinden yaptığımız yayım çalışmamız bu sezon itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. Projenin gerçekleştirilmesi sonucunda yeni yerli mısır çeşitleri piyasaya girecektir. Yerli çeşitlerin daha ekonomik olması, verimlilik ve kalite yönündeki kazanımları sonucunda çiftçimizde bir memnuniyet oluşması kaçınılmazdır. Bu durum yeni yerli mısır çeşitlerine talebin artmasını sağlayacaktır. Ayrıca, hem mısır üreticileri hem de mısır silajı kullanıcıları yerli silajlık mısır çeşitlerimizin farkları konusunda bilgilenmiş olacaklardır.” dedi.

Bu proje sonunda çeşitlerden bölgeye adaptasyonu en yüksek olan uygun çeşitler belirlendi.​

Tarım - 8:30 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.